TATLI PROTEIN BARI
''Antrenman öncesi  performans arttırıcı''
Malzemeler
  • 4 kare (dilim) bitter çikolata
  • 1 y.kaşığı işlenmemiş kabak çekirdeği
  • Yarım su bardağı kuru üzüm veya dut kurusu
  • 4 y.kaşığı yulaf ezmesi
  • 2 y.kaşığı vanilya protein tozu veya herhangi bir kullandığınız protein tozu.
  • Yarım su bardağı yağsız süt veya hindistan cevizi sütü.

Yapılışı
Süt ve yulafı servis kasesine koyup karıştırın. Yulafın yumuşaması için 5 dk kadar sütte bekletin. Protein tozunu ekleyip tekrar karıştırın. Kuru üzüm , çikolata dilimlerini ve isteğe bağlı olarak ezilmiş veya diri şekilde kabak çekirdeklerini ilave edip servis ediniz. Afiyet olsun.




Neden Kabak çekirdeği ?
Kabak çekirdeği bol miktarda fosfor içerir ve bu bileşim kalp kasının kasılması, böbrek, kemik ve dişler için faydalıdır. Omega 3- Omega 6, B15, E  vitamini içerir. Günlük 100 gram kavrulmamış kabak çekirdeği, günlük demir, çinko, E vitamini,magnezyum ihtiyacımızın tamamını karşılar. Tokluk hissi verdiği için diyet yapan arkadaşların tüketmesini öneririm.
Neden kuru üzüm?

Kuru üzüm  protein, A,B1,B2,B6, C vitaminleri ile fosfat, kalsiyim, demir, organik asit mineralleri ve bileşik karbonhidrat içerir. Sağlıklı beslenme ve sportif performans açısından karbonhidratın günlük tüketiminin %85 karbonhidrattan alınmalıdır.
Bileşik karbonhidratlar; tahıl ürünleri, kuru baklagiller, (mercimek,bulgur,buğday, fasülye, barbunya vb.), kuru üzüm,ceviz, kavrulmamış fındık,fıstık,badem, kuru kayısı, kuş üzümü, kuru erik vb. Tercih edilme sebebi, kan şekerini düşürmez. Acıktırmaz. Enerji verir. 



0 yorum:

Yorum Gönder


up