FIRINDA PROTEIN BARI
Malzemeler
  • 40 gr yulaf ezmesi
  • 30 gr whey protein
  • 20 gr keten tohumu
  • 1 tatlı kaşığı tarçın
  • 1 su bardağı yağsız süt
  • istediğiniz ölçüde tatlandırıcı
Yapılışı
Yulaf ve sütü bir kap içerisinde karıştır, mikrodalga fırında 2 dakika pişir. Daha sonra diğer malzemeleri, (keten tohumu, tarçın, tatlandırıcı, whey protein) ekle karıştır ve 1 dakika kadar daha pişir.  Eğer Whey proteini pişirmek istemezseniz en son ekleme yapabilirsiniz. Tercih sizin. Afiyet olsun!

Neden Keten Tohumu?
Zayıflatıcıdır; Keten tohumu ve keten tohumu yağı iki önemli sebepten dolayı zayıflatıcı etkiye sahiptir. Bunlardan birincisi insana tokluk hissi veriri ve yeme dürtüsünü baskılar. İkincisi ise bağırsakların ve sindirim sisteminin daha düzenli ve iyi çalışmasını sağlar.
B-12 Vitamini içerir; Yine dışarıdan alınması gereken önemli temel maddelerden birisi de B12 vitaminidir. Bu vitamin açısından oldukça değerli olan keten tohumu yine vejetaryenler için önemli bir besin olmaktadır.
Omega-3 içerir;  Omega–3 bilindiği üzere daha esnek bir yağ asidi içerir buda hücre zarının daha akışkan olmasını sağlar. Akışkanlığı artan hücre zarında proteinler birbirleriyle daha iyi etkileşime girer. deri ve iç organların üzerini örten zarlarla ilgili hastalıkların tamamına iyi gelmektedir keten tohumu. Özellikle balık sevmeyenlerde ve dahası vejetaryenlerde eksikliği önemli olan Omega–3 lerin yerine konulması açısından keten tohumu çok değerlidir.

Tane halinde keten tohumu
Bu şekilde alınan keten tohumunun özellikle sindirim sistemini düzenlediği bilinmektedir. Ancak sert tohumlar dişlerle tam öğütülemez ve sindirimi az olur. Genelde 1–1,5 çorba kaşığı sıcak suyla ıslatılarak yoğurt vb yiyecek maddeleriyle karıştırılıp tüketilebilir. 

0 yorum:

Yorum Gönder


up