LOR PEYNİRLİ OMLET
''Kas yapımında etkili''
Malzemeler
- 4 yumurta (sadece 2 sarı/ 4 beyaz kullanın)
- 3 y.kaşığı (30gr) yulaf kepeği/ezmesi
- 3 y.kaşığı buğday kepeği (13gr)
- 5 y.kaşığı yağsız lor peyniri (85gr)
- 1 fincan yağsız süt
- 1 y.kaşığı sızma zeytin yağı (tava için)
- Tuz (kaya tuzu kullanmanız tavsiyemdir), karabiber, kimyon.
Yapılışı
Yumurtaları, yulaf ezmesi ve buğday
kepeği ile çırpın. (Blender veya elektrikli alet kullanmamanızı öneririm.
Liflerin ölmemesi için).
Lor peyniri, süt ve baharatları ekleyip
tekrar karıştırın.
Sızma zeytinyağını omlet tavasına alıp,
geniş bir ocakta kısık ateşte ısıtın.
Hazırladığımız karışımı, tavanın
ortasından başlayarak eşit şekilde yayın. Kısık ateşte 8-10 dakika kadar
pişirin. Herhangi bir düz kapak veya tabak yardımı ile diğer yüzünü çevirin 5
dk kadar daha pişirin. Bol proteinli doyurucu omletiniz servise
hazır. Afiyet olsun!
Besin Değerleri
Protein:
37,13
Karbonhidrat: 39,10
Yağ: 28,56
Kalori: 550
Neden Buğday ve Yulaf Kepeği?
Buğday kepeği dediğimiz şey aslında
buğdayın işlenmemiş kabuk kısmıdır.
Her ikisinde de yüksek oranda lif içerir. Günlük alınması gereken 25 gramlık
lifi bu şekilde en doğal haliyle alabilirsiniz. Ayrıca demir, vitamin ve
mineral bakımından da oldukça zengindir. Özellikle kabızlık sorunu olanlar için de doğal besindir. Süt veya yoğurtla da karıştırılıp tüketilebilir.
0 yorum:
Yorum Gönder