Yapılışı
Başka bir kabın içine tahin, limon suyu,kimyon, zeytinyağı, tuz, kırmızı pul biber alıp karıştırın. Bu karışımı püre olmuş nohutun içine alın ve tekrar karıştırın. Ardından servis kasesine alabilirsiniz.
Sebzeleri sosa batırabileceğiniz şekilde dilimleyerek kesin. Afiyet olsun.
Açıklama
Tarifin yüksek kalorili oluşu gözünüzü korkutmasın. Humus yaparken kullandığımız tahin ve nohut her ne kadar yüksel kalori içerse de, özellikle spor yapanlar için vücudun dirençli kalmasını, hemen acıkmamanızı sağlayacak ve gün boyu sizi tok tutacaktır. İştah kesicidir. Susamdan elde edilen tahinde %54 yağ %28 yüksek değerli protein , demir, A vitamini, magnezyum ve B vitamini içerir. Bu yüzden tahin en az süt ve et kadar sağlıklı bir besindir.
Ayrıca 100 gram tahin- pekmez karıştırıp yedikten sonra gireceğiniz antrenmanda, şu ana kadar herhangi bir amino, protein tozu veya creatin’in sağlamadığı performansı sağladığını görebilirsiniz. Kilo ve yağlanma problemi olmayanların özellikle kış aylarında antrenmandan önce performans arttırıcı olarak tüketmesi iyi sonuç verecektir.
Ek olarak hızlı kilo verenlerde oluşan çatlaklar için tahinde bulunan susam yağı çabuk iyileşmenizi sağlar. Hücrelerinizi yeniler.
Nohut ise hem yüksek protein, kalsiyum içerir hem de beyinsel ve zihinsel yorgunluğunuzu giderir.
0 yorum:
Yorum Gönder